Bekijk de architectuur

De architectuur van Groenhaaghe

Strakke lijnen, metselwerk in verschillende kleuren en een vlakverdeling in de raamkozijnen. Het zijn details die een van de grootste architecten van Nederland kenmerken: Willem Marinus Dudok. Hij maakte met zijn stijl wereldwijd naam onder architecten. En ook nu nog is zijn erfenis terug te vinden, in Groenhaaghe.

Dudok is vooral bekend van zijn vele ontwerpen in Hilversum. Hij ontwierp er wijken, scholen en openbare gebouwen. Wereldberoemd werd het raadhuis van Hilversum. Zijn werk is typerend voor de jaren 20 van de vorige eeuw. Elementen van andere stijlen en architecten voegde hij samen tot een geheel eigen stijl. Een stijl die vandaag nog altijd tot de verbeelding spreekt. Is er een beter vertrekpunt voor de architectuur van Groenhaaghe?

Bekijk het zelf in Dudok Zeist

Hoe laten de architecten van vandaag zich inspireren door de stijl van gisteren? Dat kunt u met eigen ogen bekijken. In Zeist vindt u een project met vergelijkbare architectuur, Dudok Zeist. U krijgt daar een goede indruk van de stijl die u straks ook in Groenhaaghe kunt verwachten. Dudok Zeist bevindt zich aan de Prinses Arianelaan. Aangezien deze laan nog niet door alle navigatiesystemen wordt herkend is hieronder de locatie weergegeven.


Divide